tisdag 24 augusti 2010

Över 60 djur omhändertagna

4 mars 2010, Eskilstuna

Över 60 djur har idag omhändertagits av polis på en gård utanför Eskilstuna. Det gäller 40 hästar, 20 hundar och 4 grisar. Ingripandet gjordes efter beslut från Länsstyrelsen i Södermanlands län.

Djurägaren meddelades djurförbud den 9 december 2009. Enligt beslutet från Länsstyrelsen skulle djurägaren göra sig av med samtliga djur senast den 1 mars 2010. Det har hon inte gjort. Omhändertagandet gäller även om beslutet överklagas, skriver Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Bakgrunden till djurförbudet är att djurägaren under år 2009 fått tre förbud och förelägganden på grund av att hon håller fler hästar än vad som är tillåtet, att det inte finns stallutrymmen för alla hästar och att det föreligger brister i stallinredningen vilket medför skaderisk för hästarna.

Vid uppföljande besök har det konstaterats att de påtalade bristerna kvarstod. Länsstyrelsen har vid besöken också uppmärksammat att två av hästarna var magra och hade svårt att röra sig. Detta har inte åtgärdats av djurägaren och dessa hästar omhändertogs och avlivades efter att veterinär undersökt hästarna. Även brister i hundhållningen på fastigheten har konstaterats.

Djurägaren har också dömts för djurplågeri av tingsrätten i ett angränsande län. Domen har överklagats och därför ännu inte vunnit laga kraft.

Källa: Folket.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar