fredag 27 augusti 2010

Djur fick avlivas omgående

Betesdjur ska enligt svensk lag ut i hagar på sommaren. När djurskyddsinspektörerna kom till den anmälda gården i Tomelillatrakten stod hungriga kor och råmade i det smutsiga mörka kostallet. Djurens ägare, en man i 60-årsåldern har nu åtalats misstänkt för djurplågeri.

Djurägaren har inte tillkallat veterinär till djur som varit i behov av det, djuren har inte fått tillräcklig tillsyn, de har inte haft tillgång till ordentligt foder och vatten och de har inte haft rena och torra liggytor. Listan på brister är lång i den rapport som djurskyddsinspektör Emma Hansson skrivit och som ligger till grund för polisanmälan.

Två av mannens djur fick avlivas omgående.



Källa: lokaltidningen.se

2 kommentarer:

  1. Samma sak här.
    Hur mycket av detta är sant då?

    SvaraRadera
  2. Ja, anonym 30 januari 2012, det kan man fråga sig. Jag har hört att Emma Hansson är en riktig liten djävul men har aldrig träffat henne. Varför man påpekar att vare sig mat eller dryck finns tillgängligt för djuren är för att fylla på med punkter för att smutskasta ägaren. Det räcker annars att skriva att djuren är magra och/eller uttorkade. Är de inte vare sig det ena eller det andra betyder det att de får mat och dryck men det ser inte bra ut i tjuvarnas papper.

    Om man t. ex. tar katter och hundar så finns det många som väljer att mata dem med blötmat. Använder man blötmat ska man inte ha mat liggandes framme hela tiden. Det säger sig självt men såna som EH ser det som att man är en dålig djurhållare.

    Hur är det med Emma Hanssons hundkennel för mexikanska nakenhundar? Hinner hon med att ta hand om sina hundar medan hon är på kontoret och jävlas med andra?

    OBS jag vet inget om detta ärende men jag har läst andra fall som EH varit inblandad i och som varit mycket suspekta. Att svälja allt vad en myndighetsperson säger och gör är att vara en nickedocka. Det är viktigt att granska fallen noga, speciellt när det har avlivats djur.

    SvaraRadera