måndag 7 mars 2011

Tidigare inspektör anmäler djurskyddet i Skåne och Halland till riksrevisionen

Hallandsytt granskning av djurskyddstillsynen i Halland var det som fick den tidigare miljöchefen i Båstad att reagera. Han var tidigare ansvarig för djurskyddet i Båstad och anser att djurskyddstillsynen försämrats på ett katastrofalt sätt sen staten tagit över. Därför väljer han nu att tillsammans med en före detta miljönämndsordförande anmäla staten till Riksrevisionen.

Anmälarna kritiserar staten på flera plan. Dels menar man att resurserna är för små men man tycker också att länsstyrelserna jobbar ineffektivt och menar att ansvaret för situationen finns på högsta plan.

SVT Hallandsytt kunde i en granskning för en månad sen avslöja hur länsstyrelsen i Halland under sina två första år som tillsynsmyndighet inte hann med djurskyddstillsynen. Nästan inga planerade kontroller genomfördes och anmälningar om vanvård blev liggande i veckor och månader, l flera fall fall har vanvårdade djur fått lida i onödan.

Hallandsnytts granskning tillsammans med rapporter om stora problem på djurskyddsenheten i Skåne har fått den tidigare miljöchefen att reagera. Tillsammans med en tidigare ordförande i miljönämnden anmälar han nu både djurskyddet i Skåne och Halland till riksrevisionen.

Källa: svt.se

2 kommentarer:

  1. nu har vi satt in 100kr,så här kan vi ju inte ha det,vi måste göa något och svaret heter DJURARKEN!

    SvaraRadera
  2. Vi tackar så hemskt mycket Anette! :)

    SvaraRadera