fredag 4 mars 2011

Man med djurförbud vanvårdar djur, tas inte omhand av länsstyrelsen

Efter tips från allmänheten besökte djurskyddshandläggare en 64-årig man med djurförbud, som bor i en by utanför Borlänge. På gården fanns det sex hundar, fyra nymfparakiter och en katt. Två hundar fanns i en hundgård och fyra inne i huset.

Hundarna hade väldigt långa klor, smutsiga och blöta liggplatser och urin och avföring fanns på golvet i hall och kök. En hund var utmagrad och en var lortig och tovig i pälsen. Fåglarna förvarades i trånga och smutsiga burar.

Mannen förklarade bristerna med att han inte orkat med djuren sedan hans hustru insjuknat. Han uppgav att han skulle "göra sig av" med fåglarna genast.
Han upplystes om att god djurhållning betyder att djuren i fortsättningen har rena och torra liggplatser inomhus. Kojor ska vara rena. Djuren ska hållas rena och pälsarna ska skötas. Djuren ska skyddas från lidande och sjukdom. Har djur insjuknat ska veterinär kontaktas.

Om bristerna i djurhållningen inte rättas kommer Länsstyrelsen att pröva frågan att omhänderta djuren. Djurskyddshandläggare ska göra uppföljande kontroller hos mannen.

Källa: dalademokraten.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar