måndag 7 mars 2011

Samtliga djur hos lantbrukare avlivas

Länsstyrelsen har vid ett flertal kontroller uppmärksammat brister i djurhållningen hos en lantbrukare i Hedemora. Det har varit dåligt ströade liggytor som gjort att djuren inte någon torr eller ren liggplats. Vidare har det funnits lösa föremål i hagen och ligghall som inneburit skaderisk för djuren. Tak i ligghall har varit dåligt stöttat och det har därför funnits risk att taket skulle rasa in.

Lantbrukaren har även vid ett tidigare tillfälle dömts för djurplågeri och har inte heller rättat till de brister som länsstyrelsen förelagt denne att göra. Länsstyrelsen skriver i sitt beslut att lantbrukaren saknar förmåga att ha hand om djur.
Jordbruksverket har beslutat att djuren inte får flyttas då de har bristfällig märkning och journalföring.

På grund av bristerna i djurhållningen har länsstyrelsen beslutat att förbjuda lantbrukaren att hålla djur från 8 februari. Lantbrukaren har inte överklagat beslutet.

Länsstyrelsen har nu tagit beslut om att samtliga nötkreatur som finns på lantbrukarens gård ska omhändertas. Men då djuren inte får flyttas från gården skriver länsstyrelsen att det inte finns någon annan möjlighet än att avliva djuren på plats. Avlivningen kommer att ske genom polisens försorg.

Källa: www.dalademokraten.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar