torsdag 17 februari 2011

Katter avlivas hos djurägare 2 år i rad

14 får och 11 katter omhändertogs på onsdagsförmiddagen av polisen på en gård i Västerdalarna. Ägaren har under det senaste året fått flera tillsägelser och förelägganden, som gällt att förbättra djurmiljön och minska ner på antalet katter.

Ett problem har varit att fåren gång på gång smitit ut på riksväg 71 och utgjort en trafikfara. Ett annat problem har varit mannens alla katter och den oacceptabla djurmiljö de tvingats vistas i.

Redan förra våren avlivades många katter, och mannen fick tillåtelse att ha tre kvar. Nu hade de förökat sig igen och var uppe i 14 förvildade djur. 11 av dem kunde fångas in i bostaden bland högar av avföring på golvet. De tre återstående åligger polisen att försöka att fånga in senare.

Fåren har förts till och placerats i ett jourhem. De är vid gott hull, men mannen klarar enligt länsstyrelsen inte av att ansvara för dem.

Katterna, som varken är tama eller rumsrena, kommer med ägarens medgivande sannolikt att avlivas. Mannens önskan är att få ha kvar en katt som är kastrerad.

Källa: www.de.se

2 kommentarer:

  1. Avlivning förebygger inte att kvarvarande okastrerade katter förökar sig... ganska basic grej, men inte ens något så enkelt verkar länsstyrelsens personal förstå.

    SvaraRadera
  2. Jag blir så arg! Varför ska de få chans efter chans, nä, det förstår jag inte. Håller med den som skrivit ovan, det förebygger inte att de missar är kvar förökar sig :(
    Usch, jag skäms att vara människa!

    SvaraRadera