lördag 6 november 2010

Hund omhängertagen hos kvinna med djurförbud, annan hund redan avlivad av ägare


Hunden på bilden heter Nomi. Om ingen vill köpa henne kommer hon att avlivas.

– Vi hoppas att någon seriös köpare dyker upp redan i morgon, säger Kjerstin Svedberg, biträdande polischef i Örnsköldsvik.

Nomi, som är en tvåårig blandras, togs nyligen tagits om hand av polisen i Örnsköldsvik. Det skedde mot ägarens vilja, men om det inte skett hade det kunnat gå för Nomi som det gick för den andra hunden på samma adress.

– Den avlivades, förklarar Kjerstin Svedberg.

För två år sedan blev personen av med ett antal hundar, och nu har det alltså hänt igen att ett djur avlivats – och det andra har tvångsomhändertagits och placerats på ett hundpensionat. Ägaren har dessutom dragit på sig djurförbud i Västerbotten, men struntat att följa det.

Enligt föreståndaren på hundpensionatet där Nomi numera bor där, är hunden pigg, social och att hon inte har några problem att umgås med andra hundar.

Däremot finns ingen stamtavla.

– Men hon är veterinärbesiktad och hon kommer att vaccineras, säger Kjerstin Svedberg, som hoppas att någon snart anmäler intresse av att köpa Nomi.

Källa: Allehanda.se

1 kommentar:

  1. hej ja har henne hemma hoss mig nu med våra två katter. värdens underbaraste hund. fattar inte hur man kunde vara så grym mot henne. tack vare att dom tog henne så har ja en ny familjemedlem. gör allt med henne o vi springer tillsammans . hon älskar verkligen leka med alla hundar vi träffar :P killen o ja är så lyckliga o ha henne nu o ja hoppas att andra djur kommer till ett bra hem. såna som inte kan ta hand om sina djur ordenltigt ska inte skaffa. det är en familje medlem o ja skulle aldrig skänka bort henne för alla pengar i värden.

    SvaraRadera